Napad panike

Panic Attack

ATAK PANIKI

Poljska, 2017 | 100’

Režija: Paweł Maślona
Scenarij: Paweł Maślona, Aleksandra Pisula, Bartłomiej Kotschedoff
Direktor fotografije: Cezary Stolecki
Montaža: Agnieszka Glińska
Uloge: Artur Żmijewski, Dorota Segda, Nicolas Bro, Magdalena Popławska, Aleksandra Pisula
Producent: Jan Kwieciński
Produkcijska kuća: Akson Studio
Festivali i nagrade: Karlovy Vary International Film Festival, Gdynia Film Festival (najbolja sporedna glumica), Tofifest

Privlačna autorica krimića sretne svog bivšeg dečka na spoju. Oženjeni parovi odaberu najgora mjesta u avionu na povratku s odmora. Djevojka se nađe u opasnosti da njezine prijateljice saznaju da snima porniće. Mlada rodi na svom vjenčanju uz pomoć psihologa za pse dok konobar pokušava spasiti planet. Komedija u kojoj ništa nije onako kako izgleda i u kojoj se svakodnevni život pretvara u čisto ludilo. Paweł Maślona istražuje dramatične trenutke u životima nekoliko pehista i nesretnika uz finu dozu zaigranosti i jedinstvenu kombinaciju tragičnog i komičnog. Ova zajedljiva mozaična satira daje savršen odgovor na pitanje može li se napad panike uspješno prebaciti na veliko platno.

Paweł Maślona (1986.) Diplomirao je politologiju i režiju na Školi Krzysztofa Kieslowskog za radio i televiziju na Šleskom sveučilištu u Katowicama. Režirao je kratkometražne filmove For Madmen Only (2010.) i Eclipse (2011.). Nakon svog diplomskog filma Magma (2013.) režirao je svoj dugometražni prvijenac Napad panike (2017.).